Prieskoniu indeliai

Prieskoniai yra nepakeičiami kiekvienoje virtuvėje, kurioje gaminamos aromatingos sriubos, pagrindiniai patiekalai ir kepiniai. Tačiau norint visapusiškai mėgautis jų aromatu, verta pasirūpinti tinkamu laikymu. Praktiški prieskonių indeliai ilgiau išsaugos prieskonių skonį ir aromatą, kartu palengvins kasdienį darbą virtuvėje ir apsaugos prieskonines žoleles bei kitus maisto priedus nuo išsiliejimo.

Stikliniai prieskonių indeliai
Tarp galimų laikymo galimybių stikliniai prieskonių indeliai yra dažnai pasirenkamas ir funkcionalus sprendimas. Juose galima lengvai tvarkyti prieskonius ir tuo pat metu dėl skaidrių sienelių gražiai parodyti jų turinį. Prieskonių lentynėlė, pripildyta įvairių spalvų mažų stiklinių prieskonių indelių, gražiai atrodys atviroje virtuvės lentynoje. Praktiški lipdukai ant atskirų indelių padės lengvai rasti norimą prieskonį. Etiketės taip pat neleis supainioti raudonėlio ir baziliko arba kario ir ciberžolės.

Stikliniai prieskonių indeliai yra ne tik funkcionalūs, bet ir paprasto, minimalistinio dizaino, kuris puikiai atrodys bet kuriame virtuvės interjere. Patogūs, skaidrūs indeliai su metaliniais užsukamais dangteliais, simetriškai išdėstyti ant apvalios prieskonių lentynos, puikiai tiks tiek skandinaviškam, tiek klasikiniam, tiek moderniam stiliui. Tačiau eksponuojant džiovintas žoleles, prieskonius ir garnyrus svarbu jų nestatyti per arti viryklės, kriauklės ar tiesioginiuose saulės spinduliuose. Aukšta temperatūra, drėgmė ir saulės spinduliai neišsaugo prieskonių aromato ir jų savybių.

Keraminiai prieskonių indeliai
Kaip alternatyvą stikliniams indeliams galima naudoti keraminius prieskonių indelius - tiek pagamintus iš klasikinio balto porceliano, tiek spalvotus ar net dažytus rankomis. Suderinti indai sukurs vientisą kompoziciją ant virtuvės stalviršio, o kartu palengvins darbą virtuvėje ir padės kurti įmantrius patiekalus. Keramikos privalumas yra ir tai, kad ji nepraleidžia šviesos, todėl iš šios medžiagos pagamintų prieskonių indelių nereikės slėpti užrakintoje spintelėje.

Absoliutus kiekvienos virtuvės minimumas, kai kalbama apie prieskonius, yra druskinė ir pipirinė. Tai dažniausiai naudojami patiekalų priedai, kurių griebiamės praktiškai kasdien. Keraminiai druskos ir pipirų indeliai yra ne tik funkcionalūs, bet ir gražiai pateikiami. Priklausomai nuo mūsų pageidavimų, galime rinktis paprastų formų ir tradicinių spalvų derinius (balta - druska, juoda - pipirai) arba įmantresnius įvairių spalvų modelius. Svarbu, kad druskinės ir pipirinės būtų aiškiai atskirtos viena nuo kitos, taip išvengsite nemalonių virtuvės klaidų.

Keraminiai ar stikliniai prieskonių indeliai derina dvi funkcijas: praktinę ir dekoratyvinę, todėl juos renkantis verta atkreipti dėmesį į jau turimą virtuvės įrangą. Derantys prieskonių indeliai, indeliai kavai ir arbatai, cukrinukai ar specialūs indai su sieteliu cukraus pudrai suteiks jūsų virtuvei elegancijos ir išraiškingumo. 

Skaityti plačiau