Gėrimų serviravimo indai

Valgyti ir patiekti maistą daug lengviau, jei turite tinkamus indus. Norint elegantiškai patiekti gėrimus - tiek nealkoholinius, tiek alkoholinius - savo svečiams, būtinas bent jau pagrindinis indų rinkinys. Taurių rinkinys, taurės baltam ar raudonam vynui bei stilingas dekanteris leis stalui atrodyti puošniai, o svečiams jaustis karališkai laukiamiems. Žinoma, naminį gėrimų serviravimo rinkinį galima papildyti kitais elementais, pavyzdžiui, gėrimų dozatoriumi, viskio taurėmis, šampano taurėmis, martinio taurėmis ir kitais spiritiniais gėrimais. DUKA asortimente rasite viską, ko reikia norint meistriškai patiekti gėrimus.  

Stiklinės ir taurės


Klasikinės geriamosios stiklinės yra maždaug 200-300 ml talpos ir šiek tiek suapvalintos formos. Jomis galima patiekti įvairius šaltus gėrimus - nuo vandens, sulčių ir kompotų iki alkoholinių gėrimų. Specialių tipų stiklinės skirtos konkretiems gėrimams patiekti: aukštos stiklinės tinka alui, o stiklinės storesniu dugnu - viskiui. Taip pat yra šūktelėjimo taurių, skirtų šiam tauriam gėrimui patiekti, kad prieš ragaujant alkoholį nebereikėtų kratyti taurės.

Nors puodeliai ar puodeliai yra populiariausias pasirinkimas kavai ir arbatai patiekti, stiklinės čia taip pat yra įdomi alternatyva. Skaidrios stiklinės ypač gerai tinka sluoksniuotoms latte arba arbatai, kuri "žydi" virimo metu. Puikiai ant stalo atrodo ir stiklinės, pagamintos iš spalvoto ar dekoruoto stiklo - derinamos su kitais panašaus stiliaus indų elementais, jos sukuria neįprastą efektą.

Elegantiškos ir universalios - kokias stiklines rinktis?
Taurės pirmiausia asocijuojasi su vynu, tačiau iš tiesų jos naudojamos ir kitiems gėrimams bei vandeniui patiekti. Kiekvienoje virtuvėje, be abejo, turi būti taurės baltajam ir raudonajam vynui. Pirmosios turi šiek tiek ilgesnes kojeles ir siauresnį kaklelį, o antrosios - platesnį kaklelį viršuje, kuris palengvina aeraciją. Universalus sprendimas gali būti tiesios formos taurės, kurios tinka tiek vynui, tiek vandeniui patiekti.

Šampanas ir putojantys vynai patiekiami plonose, siaurose taurėse ilgomis kojelėmis - jų forma neleidžia alkoholiui per greitai išleisti burbuliukų. Kita vertus, konjakas patiekiamas svogūninėse taurėse trumpomis kojelėmis, o martinis - trikampėse taurėse. Kita vertus, degtinė patiekiama mažose stiklinėse storu dugnu arba ant žemų kojelių.


Dekanteriai ir ąsočiai - puikus stalo taurių rinkinio papildymas
Tiek šaltieji nealkoholiniai gėrimai, tiek vynas ar viskis puikiai atrodo stiklinėje karfoje ar ąsotyje. Rinkdamiesi tinkamą modelį atminkite, kad raudonąjį vyną reikėtų pilti į atvirą karfą, o viskį - į tokią, kurioje įtaisytas kamštis. Vanduo, limonadas ir sultys turėtų būti patiekiami ąsočiuose arba karafose. Jei planuojate sodo vakarėlį, patartina rinktis indą su dangčiu, kad turinys būtų apsaugotas nuo vabzdžių ar nuo medžių krentančių lapų.

Susikomplektuokite savo rinkinį ir nustebinkite svečius!

Skaityti plačiau
  1. Kitas puslapis
Šoninė