Peiliai

Ergonomika, funkcionalumas ir saugumas. Virtuviniai peiliai yra vienas pagrindinių įrankių, kuriuos namų šefas naudoja kasdien. Rinkdamiesi virtuvinius peilius savo virtuvei, galite rinktis universalius modelius, skirtus pradedantiesiems arba labiau pažengusiems virėjams. Rinkoje taip pat yra specializuotų priedų, skirtų konkretiems produktams pjaustyti: duonos peiliai, mėsos peiliai, daržovių peiliai ar specialios paukštienos žirklės. Kokius virtuvinius peilius rinktis?

Universalūs virtuviniai peiliai
Universalus peilis yra paprasčiausias sprendimas, kuris tinka kiekvienuose namuose. Jo nedideli, gerai suformuoti ašmenys pritaikyti pjaustyti įvairius ingredientus, todėl jį galima sėkmingai naudoti kasdien pjaustant mėsą, sūrį ar daržoves. Išrankesniems naudotojams, kurie daug laiko praleidžia virtuvėje ir yra įgudę naudotis peiliu, geresnis pasirinkimas gali būti virėjo peilis. Iš pirmo žvilgsnio akivaizdu, kad virtuvės šefo peilis pasižymi daug platesne geležte ir šiek tiek didesniu svoriu. Virtuvės šefo peilį plačiai naudoja kulinarijos entuziastai, aistringai mėgstantys gaminti maistą.

Peiliai duonai

Duonos peilis turi būti tvirtas ir aštrus, kad susidorotų su traškia ir dažnai stipriai iškepta duonos pluta. Ašmenys yra pakankamai ilgi, užsibaigiantys būdingais dantukais. Duoną galima pjaustyti įvairiais būdais, tačiau tik duonos peiliu galėsite supjaustyti riekę nesutraiškydami viso kepalo ir nesusiglamžydami kraštų. Duonos peiliai taip pat turėtų turėti ergonomišką rankeną - juk juos naudosime beveik kasdien.

Paukštienos žirklės
Paukštienos žirklės neabejotinai yra ypatingų užduočių įrankis. Jos idealiai tinka pjaustyti vištieną ir kitą mėsą, taip pat leidžia atlikti tikslius pjūvius ten, kur yra nuospaudų ar kaulų. Tai patogus būdas paruošti mėsą kepimui arba padalyti keptą gabalą į mažesnes porcijas.

Pjaustytuvai
Plaktuvai yra vieni aštriausių virtuvės įrankių. Jie išsiskiria savitu dizainu, kuriame dominuoja stačiakampė galvutė ir palyginti trumpa rankena. Plaktuvai naudojami mėsos patiekalams ruošti, bet ne tik. Jais taip pat galima apdoroti kietas daržoves, pavyzdžiui, morkas, česnakus ir salierus. Dėl savo aštrumo plaktuvai puikiai tinka pjaustyti griežinėliais, be to, jais galima perkelti pjaustyto ingrediento gabalėlius nuo lentelės tiesiai į puodą ar įkaitintą keptuvę.


Pjaustymas, lupimas ir pjaustymas griežinėliais - tai užduotys, kurias galima atlikti greitai ir efektyviai, jei po ranka turite tinkamus įrankius. Reikalingus aukščiausios kokybės virtuvinius peilius rasite DUKA parduotuvėje. 

Skaityti plačiau
  1. Kitas puslapis
Šoninė