Peiliai ir pjaustymo lentelės

Pjaustymo reikmenys - tai ne tik lentelės ir peiliai. Žirklės ar smulkintuvai taip pat naudingi virtuvėje - nepakeičiami norint supjaustyti ir supjaustyti žoleles, atidaryti pakuotes ar apkarpyti kepimo popierių. Svarbu ir pjaustymo reikmenų laikymas. Peilius geriausia laikyti specialiuose laikikliuose arba magnetinėse juostelėse, kad jie nenusidėvėtų. Kaip ir peilių, virtuvėje taip pat turėtų būti bent kelios pjaustymo lentelės - joms laikyti taip pat praverčia specialus stovas, kuris padės palaikyti tvarką ir sutaupyti vietos ant virtuvės darbastalio. Rinkdamiesi pjaustymo reikmenis parduotuvėje DUKA, lengvai susikursite elegantišką ir funkcionalų rinkinį, kuris tarnaus ilgai.

Virtuviniai peiliai

Universaliausi ir dažniausiai pasirenkami peiliai pagaminti iš nerūdijančio plieno - atsparūs įbrėžimams ir tinkami plauti indaplovėje. Praktiškame peilių rinkinyje pirmiausia turėtų būti virėjo peilis - gana platus peilis smailėjančiu galu. Virtuvės šefo peiliu galima pjaustyti mėsą, daržoves ar žuvį, jis taip pat tinka žolelėms, česnakams ar svogūnams smulkinti. Kitas nepakeičiamas peilis yra duonos peilis su specialiu dantytu galu. Juo galėsite veiksmingai pjaustyti net labai šviežią duoną. Iš mažesnių peilių verta turėti peilį vaisiams ir daržovėms, taip pat specialų peilį sūriui ar duonai tepti.

Be abejo, šį pagrindinį rinkinį galima savo nuožiūra papildyti papildomais elementais, pavyzdžiui, filė peiliu, virtuviniu kapokliu, dešrų peiliu arba specialiu kapokliu su dviem rankenomis. Peilius galima įsigyti atskirai arba kaip rinkinį. Pastaruoju atveju jie dažnai parduodami kartu su stovu arba magnetiniu bloku, kuris ne tik palengvina jų laikymą, bet ir puikiai atrodo virtuvėje. Blokas gali būti metalinis arba medinis - abu variantai atrodo labai estetiškai, o viduje įmontuota magnetinė juostelė apsaugo peilius nuo pažeidimų.

Lentelės ir priedai - kas dar naudinga virtuvėje?
Populiarios medinės lentelės yra labai praktiškos: jos netrupina peilių, atrodo labai estetiškai, be to, yra labai patvarios. Natūrali mediena taip pat pasižymi antibakterinėmis savybėmis ir ją palyginti lengva palaikyti švarią. Įvairių dydžių medinės lentelės gerai atrodo ant stalo, todėl jas taip pat galima naudoti sūriui, šaltiems gabalėliams ar smulkintoms salotoms patiekti. Medienos trūkumai yra tai, kad jos paviršius dažnai nusidažo nuo pjaustomų produktų ir kad jų negalima plauti indaplovėje.

Alternatyva medinėms pjaustymo lentoms gali būti stikliniai modeliai, kurie nesugeria pjaustomų ingredientų spalvų ir kvapų. Grūdintas stiklas yra atsparus įbrėžimams ir karščiui, jo būna įvairių spalvų ir dizainų. Tačiau stiklinė lenta yra gana slidi, todėl patartina rinktis lentą su neslidžiomis plastikinėmis kojelėmis. Rinkdamiesi lentas taip pat atkreipkite dėmesį į jų dydį ir storį - storesnės lentos prireiks mėsai pjaustyti ir smulkinti, o daržovėms ir vaisiams pakaks plonos lentos.

Be peilių ir pjaustymo lentelių, jūsų virtuvėje taip pat turėtų būti žirklės ir galąstuvai, kad peiliai būtų geros būklės. Visus šiuos daiktus rasite DUKA asortimente. 

Skaityti plačiau
  1. Kitas puslapis
Šoninė